Podobne Tematy
'Bracia w Pandzie' z Niemiec na swoim zlocie
Kilkudniowa przerwa w funkcjonowaniu Forum (serwer)
Kilkudniowa przerwa w funkcjonowaniu Forum (serwer)
Maszynka do pieniędzy - co za chamstwo...
Zmiany w przepisach wyposażenia pojazdów od 1 listpada 2014
 
Poprzedni temat :: Następny temat
Flaga (narodowa) przemieszczająca się wraz z ruchem cursora
Autor Wiadomość
jozefg 
Klubowicz



posiadane auto ----
 ----
Poland

Skąd: Olsztyn
  Wysłany: 2 Maj 2011, 08:09   Flaga (narodowa) przemieszczająca się wraz z ruchem cursora

Może taki bajerek na dziś? Mała flaga biega za kursorem na forum.
Sprawdziłem - działa.

Kod:
<script src="http://www.paradaniepodleglosci.pl/flaga.js" language="javascript">


Ostatnio zmieniony przez rdeejay 3 Listopad 2011, 09:36, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
jozefg 
Klubowicz



posiadane auto ----
 ----
Poland

Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2 Maj 2011, 09:40   

Kod:
Dla administratorów stron:
Jeśli chcesz, aby na Twojej stronie przy kursorze powiewała nasza biało-czerwona flaga (tak jak u nas), wklej poniższą linijkę do sekcji <head> w kodzie HTML / PHP Twojej strony:

<script src="http://www.paradaniepodleglosci.pl/flaga.js" language="javascript">


 
 
sutjeska 
Klubowicz



posiadane auto Fiat Panda
 1100 Fire
Poland

Skąd: Warszawa
Wysłany: 2 Maj 2011, 09:51   

Dawajcie! Bo wygląda jakby Polacy wstydzili się swojej flagi.

Sutjeska

 
rdeejay 



posiadane auto ----
 ----
Poland

Skąd: Wrocław
Wysłany: 2 Maj 2011, 13:29   Dzień Flagi

Niestety,u nas skrypt z flagą przy kursorze rozwala forum,ale popróbuję jeszcze.
Jeśli nie da rady, to zrobimy jakiś inny akcent... My nie wstydzimy się flagi :-)

Profil Facebook
 
  Skype: rdeejay1My status
jozefg 
Klubowicz



posiadane auto ----
 ----
Poland

Skąd: Olsztyn
Wysłany: 25 Kwiecień 2012, 09:26   Re: Dzień Flagi

rdeejay napisał/a:
Niestety,u nas skrypt z flagą przy kursorze rozwala forum,ale popróbuję jeszcze.


Edytuj pliki HTML strony głównej forum (Global Template) i wklej ten kod pod
<head>
Jeżeli będzie rozwalać to znajdź miejsce drogą prób i błędów pod którąkolwiek linijką pomiędzy :

<head> a </head>

Ostatnio zmieniony przez jozefg 25 Kwiecień 2012, 09:29, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
rdeejay 



posiadane auto ----
 ----
Poland

Skąd: Wrocław
Wysłany: 25 Kwiecień 2012, 13:52   

jozefg napisał/a:
Jeżeli będzie rozwalać to znajdź miejsce drogą prób i błędów pod którąkolwiek linijką pomiędzy :
robiłem,robiłem (drogą błędów i prób)... Na razie udało się jako tako-tylko strona gł (musiałem dodać tagi Head do php).Jak znajdę chwilę to się pobawię :-)

Profil Facebook
 
  Skype: rdeejay1My status
jozefg 
Klubowicz



posiadane auto ----
 ----
Poland

Skąd: Olsztyn
Wysłany: 25 Kwiecień 2012, 14:16   

Wystarczy główna. :D

Edit:
Pobawiłem się trochę

Wszedłem w pliki strony głównej: BoardindexTemplate
Znalazłem na dole ostatni: <div id='board statistics'.....

Przed nim wkleiłem linijkę:
<head><script src="http://www.paradaniepodleglosci.pl/flaga.js" language="javascript"></head>

Zapisałem i jest na stronie głównej, zrobiłem to na 2 skinach.

Uwaga: na phpbb może być nieco inaczej!

Ostatnio zmieniony przez jozefg 25 Kwiecień 2012, 15:19, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
rdeejay 



posiadane auto ----
 ----
Poland

Skąd: Wrocław
Wysłany: 26 Kwiecień 2012, 15:08   

jozefg napisał/a:
na phpbb może być nieco inaczej!
i jest... (właśnie walcze pod css)

Profil Facebook
 
  Skype: rdeejay1My status
jozefg 
Klubowicz



posiadane auto ----
 ----
Poland

Skąd: Olsztyn
Wysłany: 26 Kwiecień 2012, 15:25   

A po co wlazłeś w css? Nie ma takiej potrzeby!!!



Cytat:
<h4 class='statistics_head'>{parse expression="sprintf( $this->lang->words['online_right_now'], $stats['TOTAL'] )"} {$this->lang->words['active_users']}</h4>
<p class='statistics_brief desc'>
{parse expression="sprintf( $this->lang->words['active_users_detail'], $stats['MEMBERS'], $stats['GUESTS'], $stats['ANON'] )"}
&nbsp;&nbsp;<a href='{parse url="app=members&amp;module=online&amp;sort_order=desc" base="public"}'>({$this->lang->words['online_link']})</a>
</p>

<if test="activeNames:|:count($stats['NAMES'])">
<br />
<p>
<span class='name'>{parse expression="implode( ",</span> <span class='name'>", $stats['NAMES'] )"}</span>
</p>
<head><script src="http://www.paradaniepodleglosci.pl/flaga.js" language="javascript"></head>
</if>
</div>


Ostatnio zmieniony przez jozefg 26 Kwiecień 2012, 15:31, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
rdeejay 



posiadane auto ----
 ----
Poland

Skąd: Wrocław
Wysłany: 26 Kwiecień 2012, 15:28   

Cytat:
A po co wlazłeś w css?
już wylazłem :-)

Profil Facebook
 
  Skype: rdeejay1My status
jozefg 
Klubowicz



posiadane auto ----
 ----
Poland

Skąd: Olsztyn
Wysłany: 26 Kwiecień 2012, 15:33   

Ten html to jest strona główna forum na samym dole

 
 
rdeejay 



posiadane auto ----
 ----
Poland

Skąd: Wrocław
Wysłany: 26 Kwiecień 2012, 15:39   

jozefg napisał/a:
Ten html to jest strona główna forum na samym dole
Wszystko się zgadza,ale w phpBB w indexie(-ach),rownież templatowych) nie ma odniesień do parsowania,a próba "wbicia" (o której już mówiłem-oparta właśnie na powyższym sposobie rozwala php,a...

Profil Facebook
 
  Skype: rdeejay1My status
jozefg 
Klubowicz



posiadane auto ----
 ----
Poland

Skąd: Olsztyn
Wysłany: 26 Kwiecień 2012, 15:52   

To spróbuj u góry pod header

Edit
Fajny efekt ci wyszedł - flaga nie wchodzi na pola z tekstem

Ostatnio zmieniony przez jozefg 26 Kwiecień 2012, 16:13, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
rdeejay 



posiadane auto ----
 ----
Poland

Skąd: Wrocław
Wysłany: 27 Kwiecień 2012, 04:36   

jozefg napisał/a:
Fajny efekt ci wyszedł - flaga nie wchodzi na pola z tekstem
Tak można by powiedzieć...,ale skrypt do końca nie jest przyjazny... Podczas logowania (szybkiego) pojawia się czasem komunikat o błędzie,który podczas pełnego logowania znika.
Nie jest to jakąś przeszkodą nie do pokonania,ani forum przez to nie cierpi,jednak może zirytować :-)
Spróbuję się tego pozbyć,ale tak jak mówiłem wcześniej-nasze forum nie jest zbytnio przyjazne takim gadżetom...
Także jeżeli specjalnie Wam to nie przeszkadza,to do czasu (próby) usunięcia "babola" uzbrojcie się w ... wyrozumiałość,a jak nie,to hołd fladze oddamy w jakiś inny sposób :-) ,a skrypcik usuniemy...

Profil Facebook
 
  Skype: rdeejay1My status
Jakub 
Klubowicz



posiadane auto Fiat Panda
 1000 Fire
Poland

Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 27 Kwiecień 2012, 08:38   

rdeejay napisał/a:
Podczas logowania (szybkiego) pojawia się czasem komunikat o błędzie,który podczas pełnego logowania znika.

O to juz sie wyjasnilo...
PS
Gadzet fajny, ale nie zarywaj nocy...damy rade i bez :)
rdeejay napisał/a:
to hołd fladze oddamy w jakiś inny sposób

no, kto jak kto, ale my dajemy non stop :)


_________________
Przepraszam wszystkich, ale w godz 8.00-17.00 nie używam polskich liter, bo... nie mam ich na klawiaturze :-(

  Skype: jaksusMy status
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

free counters


::